България получи покана за започване на преговори за членство в авторитетната

...
България получи покана за започване на преговори за членство в авторитетната
Коментари Харесай

България получи покана да влезе в клуба на богатите

България получи покана за започване на договаряния за членство в авторитетната „Организация за икономическо съдействие и развитие“, по- известна като „клуба на богатите. През нощта против сряда Организацията за икономическо сътрудничество и раз разгласи, че отваря диалозите за присъединение с 6-те кандидат-членки – Аржентина, Бразилия, България, Хърватия, Перу и Румъния.

За пръв път България публично изяви предпочитание за участие в интернационалната организация през 2007 година, напомня „Медиапул“.

В момента в организацията членуват 38 страни, които са най-вече страни с високи приходи, доста висок показател на човешко развиване и се смятат за развити страни.

Поканата към България идва след години договаряния и дипломатически старания. Това бе измежду главните външнополитически цели на страната през последните години, а предходното постоянно държавно управление финансира даже специфичен проект за задачата.

Организацията за икономическо сътрудничество и раз разгласи, че кандидатурите на 6-те страни са деликатно проучени и е оценен техният прогрес в последните години.

Оттук нататък всяка от страните би трябвало да препотвърди желанието си за участие, както и готовността си да се придържа към полезностите на организацията за независимост, народна власт, господство на закона, протекция на правата на индивида, както и към отворена, конкурентоспособна транспарантна пазарна стопанска система.

Генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Матиас Корман разяснява, че държавите-кандидатки могат да употребяват процеса за осъществяването на спомагателни промени за положителното на техните нации.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР